Потърси

Doliva - Extra Virgin!

Повечето от вас сигурно са забелязали, че аз не съм специалист в козметиката и не правя много такива постове. За гримове няма дори и да правя, хич ме няма там. Но реших, че щом имам мания по козметиката, която се грижи за кожата и косата не мога поне веднъж да не се пробвам да направя едно сериозно и добро оформено ревю за любимата ми козметика за кожа и коса.


Става дума за серията Doliva. Това, което обожавам в продуктите, и което ме привлече към тях са натуралните съставки, липсата на парабени и ненатрапчивата миризма (започнала съм да имам проблем с продукти, които имат много силна миризма). Това беше първия ми допир с едни мостри. Когато се прибрах и преди лягане пробвах едната мостра върху кожата на лицето и ръцете бях буквално в шок. Кожата ми се разтопи в кремообразната течност. Намазах лицето, шията, ръцете си и заспах, а на сутринта нямаше никакво омазняване около носа и челото ми, което е непоносим проблем всяка сутрин. От този момент нататък нося мострички навсякъде със себе си, а до леглото стои една кутийка от крема за лице.

Продуктите на Doliva са създадени от специален маслинов зехтин екстра върджин от Тоскана. Всички знаем и си правим домашни маски за коса и кожа със зехтин, защото е известно, че маслиновия зехтин спомага за по-гладка, сияйна и хидратирана кожа и помага на сухата коса да придобие блясък. Doliva продуктите съдържат още и естествени съставки от бадем, авокадо, масло от пшеничен зародиш, витамин Е и масло от ший, а лимона и захтина придават любимият ми вече ненатрапчив Средиземноморски мирис.

Четейки повече за продуктите открих много мнение на дерматолози по цял свят, които изтъкват невероятната съвместимост на кремовете за лице и кожа с всички типове кожа. Открих също така и една табличка отнасяща се към определените продукти, която ще споделя с вас:
Типове кожа
Най-съществени признаци на определения тип кожа
Серии – грижа за всеки тип кожа от ДОЛИВА
Нормална към смесена кожа
  • Гладка, розова до кафеникава, с мек матов блясък
  • Почти никакви черни точки и замърсявания
  • Без разширени пори
  • Няма напрегнатост, опъване или сърбеж
  • Няма червени петна
  • Отделни пъпки на челото, носа и брадичката (т.нар. „зона Т“)
Овлажняващ крем – грижа с урея и витамини>
Суха кожа
  • Почти прозрачна до леко зачервена
  • Много фини пори
  • Няколко черни точки, но няма пъпки
  • Лек сърбеж и опъване
  • Липса на блясък в тена
Дневен крем – грижа за лице
Нощен крем – грижа за лице
Извънредно суха кожа
  • По-скоро бледа
  • Прозират капиляри
  • Нервни, сухи петна се появяват и изчезват
  • Бурни реакции към промени във времето и към козметични препарати
Интензивен крем – грижа

Doliva Facial cream е кремът, който ползвам по всяко време на деня, дори и нощно време, нищо че не е нощен крем.


(бяла нежна консистенция, която попива веднага)

Маслата от авокадо, бадем и пшеничен зародиш не позволява кожата да се изсуши и спомага тя да се регенерира. Също така този крем спомага и за възстановяването нарушения на кожата в следствие на стареене, UV лъчи и дразнения от студен вятър.Спомага за синтеза на нови колагенови връзки и е изключително подходящ за чувствителна кожа каквато е моята. Другото, което установих сама въпреки, че го пише из интернет пространството, е че е подходящ като основа за поставяне на грим.



Doliva Intensive cream слагам на най-сухите места по тялото - това за мен са ръцете и краката. Ретинола и витамин Е подхранват и успокояват кожата, хидратират в дълбочина, създават защитен филм, който предпазва кожата от вредни въздействия. Тъй като моята кожа не е извънредно суха, не си позволявам да го ползвам върху всички части на тялото.



Doliva Expression Lifting Face Care е много специфичен крем. Стяга и опъва кожата доста лекичко, но се усеща. Изпробвах го веднъж и прецених, че лятно време би ми свършил по-добра работа от сега.

Composition:
Aqua, caprylic / capric triglyceride, diethylhexyl carbonate, cetearyl alcohol, olea europaea oil, pentylene glycol, cetearyl Olivate, sorbitan Olivate, C12-13 alkyl lactate, cera alba, panthenol, Fagus sylvatica extract, phytic acid, aluminum starch octenylsuccinate, fragrance, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, sodium cetearyl sulfate, xanthan gum, hydrogenated lecithin, Punica granatum extract, squalane, tocopherol, sodium hydroxide, ethylhexylglycerine, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Butyrospermum parkii butter, benzyl alcohol, benzoic acid, ceramide 3, benzyl salicylate , citronellol, eugenol, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, geraniol. Caution Do not use the sensitive eye contours.

Това са продуктите, от които имам пряко впечатление. Скоро ще изпробвам и други от серията и ще споделя впечатления, но за сега не мога да бъда по-доволна от крем за тяло и лице. С нетърпение чакам и момента в който ще изпробвам шампоана им с маслиново масло и аромат на лимон, смятам обаче да го използвам само в краищата, тъй като корените ми са адски мазни, но краищата ми са силно изтощени.

Doliva можете да откриете в аптеките и онлайн магазини за козметика. Горещо препоръчвам този естествен продукт!

3 comments:

  1. Thumbs up! Много хубаво ревю.
    На мен Intensive cream-a ми хидратира толкова много лицето, че чак го омазнява леко, но, учудващо, по приятен начин. Смятам обаче да изпробвам и Facial cream-а им.

    ReplyDelete
  2. Аз ползвам баш facial cream-a точно, всеки ден и съм изключително доволна от него, забравих за всякакви други кремове, най-ми харесва като го ползвам за основа за грим доста добре се комбинира :-)

    ReplyDelete
  3. Хубаво е че сте намерили толкова много различни мнения и то от специалисти дерматолози.В крайна сметка всеки един от нас има или е имал проблеми с кожата.Редно е да се обърнем към специалисти. Тези продукти не съм ги опитвала, но съм чувала доста добри отзиви.Радвам, се че ни пишете, така вече спокойно можем а си направим сметка дали да го вземем и дали ще ни свърши нужната работа.Всеки иска да има идеална и гладка кожа на всякъде по тялото си.

    ReplyDelete