Потърси

Ice buckets and causes.

За пореден път любимата ми блогърка Мани ме вдъхнови със своя пост относно ALS да споделя и моето "hater-wanna-be" мнение. Наричам го така, защото колкото и да ми се иска да избълвам огън и жупел някак си не ми идва съвсем отвътре. Мога да го направя, понякога много ми се иска даже, но думите сякаш не са мои и ако го направя не се чувствам по-добре. Затова предпочитам просто да споделя мнение, но и съвсем и напълно да се съглася с колежката Мани.

Доста дълго време не бях запозната с предизвикателството с ледените кофи вода. Попадах само на случайни видеа на обикновени хора и без обяснения каква е тази "нова мода". Разбира се видеото с Чарли Шийн ме позапозна с идеята и и кампанията. С болеста си бях запозната и от преди това (все пак съм си гийк и съм фенка на Стивън Хокинг), но преди да успея да се зарадвам, че някой е измислил подобен начин да накара хората да се замислят, се появиха онези коментари. Както Мани ги нарече хейтърите на ентусиасти. Онези коментари, които винаги трябва да са противоположни, винаги трябва да са анти и винаги наопаки, търсещи внимание. Винаги ги е имало тези хора, често са си едни и същи и не мисля, че едно мое мнение би променило начина по който функционират тези хора. 

Вместо да се чудя как да се изкажа спрямо тези дразнещи души по-скоро ще споделя нещо, което мен много ме впечатли. Идеята се е развила, кампанията е прераснала и независимо, че някои хора го правят просто заради забавлението да си заснемат видео и да номинират свои приятели и да ги видят после как се се поливат със студена вода, има и хора, които продължават да доразвиват кампанията и реално да събират пари, да правят и други кампании, да помагат. 

Като Рут Колева и нейното видео от бар "Градина".


Рут дари 1000 лв. за бедстващите в Мизия и предизвика и други да направят същото. Наистина ме вдъхнови. Колкото и видеа да се появяват с просто хора изливащи си ледена вода без явна цел има и такива кат Рут, която може би и тя ще получи размахващ се показалец в лицето заради тази вода която е похабила, но както се казва "hater's gonna hate". Няма какво повече да кажа освен истинско ЕВАЛА на хората, които извличат позитивното, развиват идеите, които имат някакъв смисъл и не се вкопчват в негативните коментари на ограничени въображения. 

А на всички онези коментиращи им пожелавам някога да разберат какво е да измислиш нещо толкова просто и малко като студено кофа вода, което да събира толкова много пари по цял свят за различни видове каузи... да усетят чувството от това... 

И като за финал:

2 comments: